top of page

Arrangeren met Ableton

Elektronische muziek in de klas.

Het doel van deze middag is om te onderzoeken hoe je leerlingen op een toegankelijke manier inzicht kunt geven in de opbouw van populaire muziek. We doen dit door geluidsloops en virtuele instrumenten te mixen.

Een geluidsloop is een kant en klaar stuk muziek wat je kunt herhalen, zoals een drumritme van 4 maten. Een virtueel instrument is een instrument in de computer. Je kunt van een geluidsloop ook een instrument maken.

Allereerst gaan we een aantal composities van leerlingen analyseren. Ze hebben deze composities gemaakt tijdens de workshop Beats & Bytes. We letten op het tempo, de afstemming van de grondtonen van de verschillende geluidsloops, het ontbreken van bepaalde geluiden, variaties na 4 of 8 maten, etc.

Daarna gaan we zelf een compositie maken met het programma Ableton Live. We leren technieken, zoals knippen, plakken, toonhoogte veranderen en korte stukjes herhalen. Ook gaan we virtuele instrumenten maken van van geluidsloops en leren we om muzieknoten op te nemen en te bewerken. Tot slot bekijken we op welke verschillende manieren leerlingen met het programma werken en welke gerichte tips je ze vervolgens kunt geven.

 

Data:

Programma:

  • 9.30 inloop met koffie en thee

  • 10.00 start deel 1

  • 12.00 pauze incl. lunch

  • 13.00 start deel 2

  • 15.00 eind

Kosten en aanmelden
De kosten voor een groepstraining bedragen €300 ex. btw per docent en kunnen natuurlijk uit het scholingsbudget betaald worden. Komt u met meerdere docenten van een school? Dan kost de training voor twee docenten €200,- ex. btw per docent en voor drie docenten €170,- ex. btw per docent.

Aanmelden kan via email

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

bottom of page